Selection of some books that can help you talk about divorce to your children

Και οι δύο γονείς σε όλα τα παιδιά! 20 παρακλήσεις από παιδιά στους διαζευγμένους ή χωρισμένους γονείς τους

Συνταγμένο από τη Δρ. Karin Jäckel εις μνήμην Dieter Mark

1. Μην ξεχνάτε: είμαι παιδί και των δυο σας. Μπορεί τώρα να κατοικώ κυρίως με τον ένα γονέα, ο οποίος φροντίζει για μένα το περισσότερο χρονικό διάστημα, αλλά χρειάζομαι το ίδιο και τον άλλο γονέα.
2. Μη με ρωτάτε ποιον από σας τους δύο αγαπάω περισσότερο. Σας αγαπάω και τους δύο το ίδιο. Μην κατηγορείτε λοιπόν τον άλλον μπροστά μου. Γιατί αυτό με πληγώνει.
3. Βοηθήστε με να διατηρήσω την επαφή με το γονέα με τον οποίο δεν είμαι συνέχεια.
Επιλέξτε το νούμερό του στην τηλεφωνική συσκευή ή γράψτε τη διεύθυνσή του σε έναν φάκελο. Βοηθήστε με να κατασκευάσω ή να αγοράσω ένα ωραίο δώρο για τον άλλο γονέα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων ή των γενεθλίων του. Κάντε πάντα μία επιπλέον εκτύπωση των καινούριων φωτογραφιών μου και για τον άλλο γονέα.
4. Μιλάτε μεταξύ σας σαν ενήλικες άνθρωποι.

Αλλά μιλάτε. Και μη με χρησιμοποιείτε σαν αγγελιοφόρο μεταξύ σας – και κυρίως όχι για μηνύματα που στενοχωρούν ή εξοργίζουν τον άλλον.
5. Μη λυπάστε όταν πηγαίνω στον άλλο. Αυτός από τον οποίο φεύγω δεν πρέπει να σκέφτεται ότι τις επόμενες μέρες δε θα περάσω καλά. Το καλύτερο για μένα θα ήταν να ήμουν πάντα και με τους δύο σας. Αλλά δεν μπορώ να γίνω δύο κομμάτια – μόνο και μόνο επειδή εσείς κόψατε στα δύο την οικογένεια μας.
6. Μη σχεδιάζετε ποτέ κάτι για το χρόνο που ανήκει σε εμένα και τον άλλο γονέα. Ένα μέρος του χρόνου μου ανήκει στη μητέρα μου και εμένα, ένα άλλο μέρος στον πατέρα μου και εμένα. Να είστε συνεπείς σε αυτό.
7. Μην απογοητεύεστε ή κακιώνετε όταν είμαι στο σπίτι του άλλου και δεν επικοινωνώ με εσάς. Τώρα έχω δύο σπίτια. Αυτά πρέπει να τα ξεχωρίζω καλά – αλλιώς δεν θα καταλαβαίνω απολύτως τίποτα στη ζωή μου.
8. Μη με παραδίνετε σαν πακέτο στην εξώπορτα του σπιτιού του άλλου. Καλέστε τον άλλον για λίγο μέσα και μιλήστε για το πώς θα μπορούσατε να κάνετε τη δύσκολη ζωή μου ευκολότερη. Όταν με παίρνετε ή με φέρνετε, υπάρχουν σύντομες στιγμές που σας έχω και τους δύο. Μην τις καταστρέφετε με το να πλήττετε ή να τσακώνεστε.
9. Αφήστε να με πάρει ο άλλος γονέας από τον παιδικό σταθμό ή από φίλους, αν δεν μπορείτε να αντέξετε την όψη του.
10. Μην τσακώνεστε μπροστά μου. Να είστε τουλάχιστον τόσο ευγενικοί μεταξύ σας, όσο είστε και με τους άλλους ανθρώπους και όπως το απαιτείτε και από μένα.
11. Μη μου λέτε πράγματα, τα οποία ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Να μιλάτε γι' αυτά με άλλους ενήλικες, αλλά όχι με εμένα.
12. Αφήστε με να φέρνω τους φίλους μου και στους δυο σας. Γιατί θέλω να γνωρίσουν τη μητέρα μου και τον πατέρα μου και να ξετρελαθούν μαζί τους.
13. Να συμφωνήσετε για τα οικονομικά θέματα. Δε θα ήθελα ο ένας να έχει πολλά χρήματα – και ο άλλος πολύ λίγα. Θα έπρεπε να πηγαίνουν τα πράγματα το ίδιο καλά και στους δυο σας ώστε να αισθάνομαι το ίδιο άνετα και στους δυο σας.
14. Προσπαθήστε να μη με κακομαθαίνετε. Γιατί δεν μπορώ να φάω τόση σοκολάτα, όσο και να σας αγαπώ.
15. Να μου λέτε ανοιχτά όταν δεν τα καταφέρνετε με τα χρήματα. Για μένα είναι δίχως άλλο ο χρόνος πιο πολύτιμος από το χρήμα. Περνάω καλύτερα όταν παίζουμε όλοι μαζί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παρά όταν μου αγοράζετε ένα καινούριο παιχνίδι.
16. Δε χρειάζεται πάντα τόση δράση μαζί μου. Δεν είναι πάντα απαραίτητο, όταν κάνουμε κάτι μαζί, να είναι κάτι συναρπαστικό ή νέο. Το καλύτερο για μένα είναι όταν είμαστε απλώς χαρούμενοι, παίζουμε και ησυχάζουμε λίγο.
17. Αφήστε όσο περισσότερα πράγματα στη ζωή μου γίνεται, όπως ήταν πριν τον χωρισμό. Αυτό ξεκινάει από το δωμάτιό μου και σταματάει στα μικρά πράγματα που έκανα μόνος μου με τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου.
18. Να είστε ευγενικοί με τους γονείς του άλλου γονέα – ακόμα και αν κατά το χωρισμό σας στάθηκαν περισσότερο στο δικό τους παιδί. Κι εσείς θα συμπαραστεκόσασταν σε εμένα, αν είχα προβλήματα! Δε θέλω να χάσω και τους παππούδες μου.
19. Να είστε δίκαιοι με το νέο σύντροφο, που ο ένας από εσάς θα βρει ή ήδη έχει βρει. Με αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να μπορέσω να επικοινωνήσω. Αυτό θα το καταφέρω καλύτερα αν δε ζηλεύει ο ένας τον άλλο. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν καλύτερο για μένα αν βρίσκατε σύντομα κάποιον να σας αγαπάει. Τότε δε θα ήσασταν πια τόσο κακοί ο ένας προς τον άλλον.
20. Να είστε αισιόδοξοι. Δεν τα καταφέρατε στη σχέση σας – αφήστε μας τουλάχιστον να τα καταφέρουμε στο χρόνο μετά το διαζύγιο. Διαβάστε τις παρακλήσεις μου προς εσάς. Ίσως οι δυο σας να συζητήσετε πάνω σε αυτές. Αλλά μην τσακωθείτε. Μη χρησιμοποιήσετε τις παρακλήσεις μου για να κατηγορήσετε τον άλλο ότι είναι κακός απέναντί μου. Αν το κάνετε αυτό, σημαίνει ότι δεν καταλάβατε πώς αισθάνομαι τώρα και τι χρειάζομαι για να νιώσω καλύτερα.

more: 20 παρακλήσεις © Dr. phil. Karin Jäckel, συγγραφέας, www.karin-jaeckel.de Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων της συγγραφέως


more : www.gonis.gr

Τέσσερις χώρες γνωρίζουμε να έχουν υποχρεωτική από τον νόμο την εξίσου κοινή επιμέλεια : Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Δανία. Ανάλογα με τις γλώσσες, λέγεται και εναλλασσόμενη κατοικία.
Sintoma ITALIA.
more France:
www.icommeidentite.com
www.sospapa.net/ France
www.soslesmamans.com / France

http://twohomes.org = ten languages
AUSTRALIA: http://www.familylawwebguide.com.au

more: to follow Paris divorce parents meetins go to On Va Sortir http://paris.onvasortir.com