Η εταιρεία Novartis αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη, όσον αφορά στην παροχή φαρμάκων για την προστασία της υγείας και τη EU prostasiaβελτίωση της ευημερίας.

Για τη διεκπεραίωση επίσημων διατυπώσεων και τη σύνταξη επίσημων εγγράφων, η εταιρεία NOVARTIS, κορυφαία παγκοσμίως στον ιατρικό τομέα, επικαλείται συχνά τις υπηρεσίες μεταφραστών και διερμηνείων. Οι εν λόγω επαγγελματίες συμβάλλουν σημαντικά στην επεξεργασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σε θέματα αντιδικίας, σε κλινικές μελέτες, στη διαχείριση των ομάδων ιατρικών επισκεπτών,

καθώς και στη βασική έρευνα.

Σύνδεσμος : www.novartis.fr

mikroipolites1

Στόχος της διερμηνείας, σε όλη την ιστορική και εξελικτική της πορεία, ήταν να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών. Για το λόγο αυτό, η δράση των διερμηνέων αποτελούσε πάντοτε σημαντικό θέμα συζήτησης στις τοπικές κοινωνίες ή στις κοινωνίες των ιθαγενών. Ζητούμενο ήταν η διερεύνηση των πραγματικών προθέσεων των διερμηνέων και το κατά πόσον αυτοί αρκούνταν στο ρόλο τους ή προσπαθούσαν να ασκήσουν κάποιας μορφής εξουσία. Κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η διερμηνεία άρχισε να παγιώνεται στη συνείδηση των πολλών ως ένα ξεχωριστό επάγγελμα με τις δικές του απαιτήσεις, για να φτάσει στις μέρες μας να θεωρείται ένας εξόχως απαιτητικός χώρος.

--

2015 : 9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2015.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).
Στη σελίδα μας www.dpa.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς επίσης και σχετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και δελτία Τύπου της Αρχής.